Erika Photography

Du ångrar bara de bilderna du aldrig tog. <3

Cermonin...

Publicerad 2015-04-23 21:10:00 i For the moment, bröllop,

Då är det dags för del 2 av vårt bröllop och det är själva cermonin. Det är snart 2 veckor sedan men jag känner mig fortfarande lika varm inombords :)
 
Varning för kanonbildbomb!
 
När jag och mina tärnor var klara på hotellet så tog vi en promenad genom kullagatan (den centrala shoppinggatan i helsingborg) Det va en otroligt fin dag, solen sken på en klarblå himmel och det va 15 grader. Varmaste dagen hittills i år och vi lyckades pricka in den! Lite magiskt faktiskt.
Och eftersom vädret var så fint så va det hur mycket folk som helst ute på gatorna, folk log, fotade, gav komplimagenger och gratulerade när vi kom gåendes.
 
 
 

Väl framme vid kyrkan fick vi smyga in i ett litet sidorum eftersom jag och Björn inte skulle se varandra innan cermonin.
Vi stod där och trampade av nervositet och jag sprang på toaletten säkert 5 ggr för att kolla och spraya till håret :D
Ute i kyrkan satt gästerna och skruvade på sig och Björn stod med sina marskalkar lite avsides och försökte lugna nerverna i väntan. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Även Anna, vår präst kom och sa några lugnande ord.
 
 
Musiken sattes igång, det va dags...
 
 
Och till brudnäbben, ringbäraren och tärnornas ingång spelades Butterfly Waltz, klicka på namnet för att lyssna. Lyssna samtidigt som du kollar vidare på tärnorna för maximal känsla ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Medans jag såg de vackraste tjejerna jag vet sväva iväg en efter en bankade mitt hjärta så hårt att jag trodde att alla i hela kyrkan hörde det, mina händer skakade och jag drog djupa andetag. Bredvid mig stod min pappa som skulle leda mig fram till min blivande man och kramade om mig hårt och försökte lugna ner mig med ett leende fyllt av så mycket värme, kärlek och stolthet.
 
Pianisten slog om till låten vi valt för vår ingång Two spirit soar. (Lyssna på denna under resten av bröllopsbläddringen)
Det tårades i Björns ögonen när han skymtade mig där längst bak i kyrkan och han fick en stor behövlig kram av sin mamma som även hon inte heller kunde hålla tårarna tillbaka.
 
 
 
 
Och nu va det min tur! Jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv! Min pappa höll hårt i mig och det va nog tur det för annars hade nog mina ben gett vika.
Samtidigt som jag började gå framåt altaret kom Björn fram från sin lilla hörna där han hade stått och väntat
och jag tappade andan, han va det absolut snyggaste jag någonsin sett honom, min vackra man och ett lugn la sig över mig när han mötte min blick. Allt kändes så rätt, så meningen, det va såhär det skulle vara.
 
 
 
 
 
Min pappa kramade om Björn innan han gav min hand till han som alldeles strax skulle bli min man.
 
 
 
Han tog min hand, log och viskade om jag var okej? -Aldrig mått bättre svarade jag.
 
 
 
 
Vi gick upp för de tre trappstegen där prästen tillsammans med våra tärnor och bestmen stod och väntade.
Allt va så vackert och vår underbara präst fick ta en paus innan hon började då hon hade tårar i ögonen.
 
 
 
 
 
Vi sa ja och bytte ringar, vi va nu gifta! Så häftigt! All den kärleken man känner, inte bara för den man gifter sig med utan för all familj, släkt och vänner som är där och delar denna dagen med en.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Vi hade valt två låtar att spela i kyrkan, den ena va en instrumental version av "utan dina andetag" och den andra "Du är allt" sjöng Björns kusin Julia och inte ett öga va torrt, inte ens Björns.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hela cermonin va så fin och jag som trodde den kanske skulle kännas lite lång tyckte helt tvärtom när den va över.
 
 
Som de skojfriska och överraskande personerna vi är så hade i såklart en lite tvist på slutet.
Istället för en vanlig traditionell utmarsch så hade vi övat in en liten dans tillsammans med tärnor, bestmen och vår fantastiska präst till min och Björns låt "Just the way you are" fast i en mixad skrillex version.
Och efter vår lilla uppvisning, tar vi en selfie med prästen för att sedan dansa ut ur kyrkan allihopa och gästerna hänger på efter.
 
Filmen på dansen har vi inte fått av Emelie ännu men så fort vi får den så kommer jag att lägga upp den.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Väl där ute på trappan skålar vi och kramas och tar glatt emot alla lyckoönskningar.
Vi fotas med alla gästerna, familjefoton, med tärnor och bestmen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Därefter åker vi iväg för vår porträttfotografering och gästerna beger sig till festlokalen för att skåla skumpa och mingla under tiden vi är borta.
Men det får de bli en del 3 av :)
 
Återigen stort tack till Emelie Ohlsson för dessa fina bilder!
 
<3
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela