Erika Photography

Du ångrar bara de bilderna du aldrig tog. <3

Ett inlägg från mitt privata jag....

Publicerad 2015-06-15 14:54:00 i For the moment,

Att fotografera barn ligger mig väldigt varmt om hjärtat, det är bland det bästa jag vet av många olika anledningar. Barn är så felfria, så perfekta, oskuldsfulla och så otroligt påhittiga och roliga. Jag blir helt ärligt lika fascinerad och uppslukad varje gång. Den otroliga kärleken mellan föräldrarna och sitt barn känns i varenda del av mitt hjärta och jag blir helt varm och lycklig inombords. Det ger mig så mycket. Det är som balsam för själen. Och tacksamheten och glädjen från föräldrana efteråt för det eviga minnena på det käraste dom har, jag ler bara jag tänker på det.
Min längtan efter barn är aldrig så stark som just då.
 
Jag är 32 år och gift med den mest fantastiska människa på denna gjord! Så frågan om inte vi ska ha barn snart får vi väldigt ofta. Ibland säger vi som det är och ibland skrattar vi bort det och säger, äsch det kommer när det kommer!
Ibland är det en otroligt jobbig fråga som får det att knyta sig i magen på mig och jag känner tårarna bränna bakom ögonlocken, ibland får jag fjärilar i magen för jag tänker "att visst ska vi ha det"! Ibland blir jag arg och vill bara skrika håll käften, har du med det att göra? Ibland babblar jag på i ärlighet och personen som ställde frågan blir generad och ursäktar sig. Men oftast tar jag det med ro, det är ju ingen som menar något illa med frågan men
det är inte riktigt så enkelt för oss, det är inte svart eller vitt. Men jag förstår såklart att många undrar, det borde ju vara så när man är i våran ålder och är gift.
 
Jag och min man är ofrivilligt barnlösa.
 
Vi har försökt i några år och är nu under IVF behandling. Vi har gjort ett försök som inte tog sig och vi har två försök kvar att utnyttja som betalas av landstinget. När vi sätter igång med försök nummer två har vi inte riktikgt bestämt ännu då det tär så otroligt på en, mest på det psykiska planet.
All spänning, väntan, längtan och hopp, det är så intensivt och besvikelsen som infinner sig efteråt när det inte har fungerat är fruktansvärd.
Vi har alltid varit väldigt öppna med vår situation för jag tror det hjälper stressen man bär på samtidigt som man lär känna väldigt många andra som har varit eller är i liknande situation.
Men att berätta för alla efter första försöket att det inte funkat va så mkt svårare än jag trodde det skulle bli.
 
Innan vi gjorde vårt första IVF försök så bestämde vi ifall det inte skulle funka att vi skulle snabba på vårt bröllop och gifta oss tidigare än planerat. För ni som känner mig vet ju vilken plannerare jag är och att jag alltid måste ha en plan B.
Vår plan B är att adoptera och för att få göra det så måste man varit gift i ett visst antal år beroende på vilket land du väljer att vilja adoptera ifrån. Och vi ville inte spilla mer tid. Jag vill leva med Björn resten av mitt liv, han är mitt allt, och om det nu skulle falla på vår lott att aldrig få barn så är jag så otroligt tacksam för att jag har honom.
Men det kommer dröja länge innan vi ger upp.
 
Den där känslan, längtan efter barn är ingen vanlig längtan, den är större än något annat jag någonsin känt. Den är så djup och så intensiv och man bär med den i hjärtat konstant. Den kan få en att gråta hejdlöst men oxå skratta av alla fjärilar man får av förväntan. Och den går inte att förstå sig på om man inte själv varit där.
 
Så varför funkar det inte för oss då?
Jag har en deffekt äggledare på höger sida, där är ingen passage. Min man har för få spermier. Det i kombination gör det väldigt svårt att lyckas på naturlig väg. Vi klassas inom IVF som ett normalfall men eftersom ägget inte fäste vid vårt första försök och det inte blev några till frysen så blir det lite andra sprutor nästa gång.
Men när nästa gång blir får vi se.
 
Det är ingen som från början tror att de ska bli svårt att få barn. Det är ngt man tar för givet ska funka och man planerar efter önskemål efter hur livet ser ut. För många funkar det oxå och då tänker man sig kanske inte riktigt för hur känsligt det kan vara för andra, så innan du frågar när det är dags för barn nästa gång... Tänk dej för lite innan, det är inte självklart för alla. Det är en del av anledningen till att jag väljer att skriva detta privata inlägg, att få upp ögonen för det lite mer osjälvklara. Och att aldrig ta saker och ting för givet.
 
Och detta är den största anledningen till varför jag älskar att fotografera barn, det ger mig så enormt mycket, det är som balsam för min själ. Det ger mig så mycket energi till att fortsätta kämpa.
 
Några av de underbara barnen jag fått äran att fotografera <3
 




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Postat av: Camilla Nielsen

Publicerad 2015-06-15 15:51:16

blir helt tårögd när man läser detta. Min syster har samma problem och har kämpat i många år men de har inte lyckats där iheller. Och här sitter jag med fyra underbara barn varav de sista visste vi inte om att vi väntade förens i V25. Ibland skäms jag lite för att jag har så lätt för att bli med barn och tycker så fruktansvärt synd om alla er som måste kämpa så. Jag hade mer än gärna delat med mig lite av min fertilitet bara ni hade fått lyckan att få ett litet mirakel!!

Svar: Åh men söta du! Inte ska du skämmas! Du har fått 4 underbara barn och din syster får säkert låna lite då och då :) och det ger henne så mkt att bara få ha den närheten. jag håller tummarna för henna och önska henne lycka till från mig!
Erika Westerblad

Postat av: Ann

Publicerad 2015-06-15 15:57:58

Hej.
Vad fint av dig att dela med dig.
Jag förstår precis vad ni har gått igenom. Jag är själv mitt uppe i det. Allt är inte så självklart som man tror. Jag vet exakt hur du känner om vad man ska säga när frågan kommer upp. Gråten sitter i halsen eller blir man som du skriver arg.
Kände att jag ville kommentera lite.

Svar: Tack för fin kommentar! Det betyder mkt att ni vill kommentera och dela med er! Jag önskar er all lycka till och håller tummarna för er! <3
Erika Westerblad

Postat av: Ann

Publicerad 2015-06-15 15:58:44

Många kramar till er.

Svar: Tack! Kram
Erika Westerblad

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-06-15 16:10:41

<3 /Josefina

Svar: <3
Erika Westerblad

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-06-15 16:10:42

<3 /Josefina

Svar: <3
Erika Westerblad

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-06-15 17:19:50

Starkt av dig att berätta.
En del tror att det bara är till att skaffa barn.
Jag som du älskar barn och älskar att få vara med dom/omkring dom men det har aldrig blivit av att jag fått några själv.
Min kusin & hans fru har adopterat en helt underbar liten tjej från Madagaska. Det tog sin tid och det är massa regler att följa. Även om dom åkt ner för att hämta hem henne så var det ej säkert att det blev av. Nu har dom dock haft äran att ha sin lilla dotter i lite merän 1 år och jag är glad för deras skull.
Önskar dig allt gott och lycka till! Kramar på Er ♡

Svar: Tack snälla!! Ja det är ju några års process att adoptera, men skam den som ger sig! Stor kram
Erika Westerblad

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-06-15 17:53:55

blir tårögd😔 var stark håller alla tummar å tår att det lyckas för er nästa gång. Kram

Svar: Tusen tack snälla du! Kram
Erika Westerblad

Postat av: Gunilla Karlsson

Publicerad 2015-06-15 18:26:04

Vill du ha mina äggstockar och ägg så GER jag dej dom!! Jag har ingen nytta av dom längre. Har redan 2 barn (pojke och flicka) och hade väldigt lätt att bli med barn (han bara tittade på mej och pang) Vill bara hjäpa!! <3 <3

Svar: Tack vad gullig du är!! :) mina äggstockar är bra, det är min äggledare som inte funkar.
Erika Westerblad

Postat av: Helena

Publicerad 2015-06-15 22:26:43

Min syster har gått igenom samma sak! Vid första försöket producerades också för få ägg och endast ett sattes in, som inte tog. Försök nr 2 blev hon gravid (LYCKAN TOTAL!) men det blev missfall runt v 3-4 :-( Men nu visste dom iaf att de kunde bli gravida och det var en stor lättnad i sorgen. Tredje försöket fanns ägg kvar från försök nr 2 och processen blev något kortare utan sprutor, de satte in 2 ägg och hon blev gravid :-) Idag har de en underbar tjej på snart 2 år och ett syskon på väg som kommit till på naturlig väg. Ge inte upp! Och ni är inte ensamma!!<3

Svar: Åh det låter ju helt underbart! Det är era fina historier med lyckliga slut som ger mig så mkt hopp <3
Erika Westerblad

Postat av: Jonna

Publicerad 2015-06-15 22:42:29

ÅÅååååå vad jag känner igen mig. Vi fullföljde 4 IVF utan resultat,Min man har 2 barn sedan tidigare så hans längtan fanns där min inte lika stark som min. Han ville inte adoptera, men kunde tänka sig IVF. Jag hade min brudkista fylld med bebiskläder, hade stickat och sytt under min ungdom tid Tungt tungt.. Men ensak var vi så överrens om. Detta får inte ta över våra liv, vår kärlek ska ju finnas kvar även efteråt..................vilket den fortfarande gör. Vi reser och njuter av livet utan "vårt" barn, min man har ju dock sina två och jag fick äran att leva ihop med dem oxå. Nu är de utflugna sedan några år. Så hur det än går för er, tappa inte varandra på vägen...

Kram från mig.

Svar: Tack för att du delar din historia! Helt rätt att det inte får ta över, man måste vara rädd om varandra och det låter som ni lever ett bra och lyckligt liv idag <3 det är så jag tänker och hoppas vi oxå är om det inte heller skulle gå vägen för oss
Erika Westerblad

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-06-15 23:20:36

Många kramar till dig och din man, hoppas att det går vägen för er inom en snar framtid <3

Svar: Tusen tack snälla du! Kram till dej!
Erika Westerblad

Postat av: Malin

Publicerad 2015-06-16 06:43:04

Så otroligt fint skrivit. Blir helt rörd. Ge inte upp! Tillsammans är ni starka!

Svar: Tack snälla du! <3
Erika Westerblad

Postat av: Louise

Publicerad 2015-06-16 07:40:08

Hej! Jag känner igen mig i det du skriver. Vi är inne i samma karusell. Första försöket blev ett missfall, andra tog sig inte alls och inte det tredje med FET. Så nu har vi ett försök kvar med sprutor och allt men vi valde också att ta en paus och så får vi se om nästa försök blir till hösten/vintern. Sköt om dig och lycka till!

Svar: Jag håller alla tummar och tår för att ert sista försök funkar. Jag har börjat att gå i zonterapi. Testa det några gånger innan ni gör sista försöket!!
Erika Westerblad

Postat av: Caroline

Publicerad 2015-06-16 22:09:45

Vet inte hur jag hittade hit, tårarna rinner längs med kinderna, ni är inte ensamma och just detta ämne är så känsligt och svårt för många att förstå! Jag och min man kämpar också i IVF svängen! Det är lätt att känna sig ensam! Stort tack för du skriver om det och delar med dig! Lycka till och många kramar ❤️

Postat av: anonym

Publicerad 2015-07-09 00:19:47

det är väldigt starkt av dig att berätta något så personligt och dela med dig med resten av världen. Jag hoppas verkligen att er dröm om barn går upp i uppfyllelse för att ni är värda det och verkar vara fina människor som säkert skulle älska ert barn det tvivlar jag inte på. :) <3
jag tänkte ge är men även andra som läser din blogg i liknande situation nu kanske det inte är något mirakel men väl värt att testa.
Har själv två barn den första kom inom loppet av 1 år den tiden som jag och min man varit ihop oplanerat.
för den andra tog det 1 och ett halvt år av naturligt försök. vi kände att tiden gick och ville inte längre försöka så vi vände oss till landstiget för utredning för eventuellt ivf försök. min man har också mindre spermier med mig va allt ok. jag såg i ett annons för hälsokost butiken life om tabletter som kostar 300 kr som sägs främja produktionen av spermier och i väntan på ytterligare med ivf köpte jag dem för att testa och se. hör och häpna inom loppet av 1 månad blev vi gravida återigen på naturlig väg efter 1 och ett halvt års försök. då du skrev att du hade inget passage på ena äggledaren om det finns ett sådant på den andra kanske det går vägen ändå. kolla upp på hälsokost butiken för idag har jag min lille snart 1 år tack vare vem vet kanske tabletterna hjälpte. jag hoppas innerligt att ni får ert efterlängtad barn snart och önskar er stort lycka till <3 du är inte ensam massa kramar till er :)

Postat av: anonym

Publicerad 2015-07-09 00:38:41

hej igen tänkte bara säga vad tabletterna heter på life som jag tipsade dig om.
de heter fertilforte och kostar enbart 49 kr för 60 tabletter kika in på deras hemsida ifall du är nyfiken på de. de kostar en hel del mindre än vad jag betalade för de men det var de iaf. kan inte låta bli att ändå undra att de hjälpte mig. Stort lycka till skriv ifall det hjälpte er om ni bestämmer er för att testa dem. :)

Postat av: TOKE BAR

Publicerad 2023-07-31 19:31:46

https://thcviva.com
https://oldvapemill.com
https://www.vapecentric.com
https://www.hempworldwideshop.com
https://plantsycbd.com
https://cbdsunflora.com
https://selectcbdmd.com
https://orlandovaporshop.com
https://happyhempmall.com
https://hempmedtexas.com
https://thecbdbeast.com
https://vaporgators.com
https://originalhempcompany.com
https://pinnacle-essentials.com
https://bluespringscbd.com
https://ecigvape.co.uk
https://coastalcalifornia.com
https://hempbombsplus.com
https://thriveflower.com
https://urbanmatter.com
https://www.myqwin.com
https://mysupercbd.com
https://www.hempwholesaler.com
https://whitemountainvape.com
https://recbd.co.uk
https://ozarksvaporium.com
https://cbdtostore.com
https://thchempspot.com
https://cbdtruewellness.com
https://empiresmokedist.com
https://www.ottawapublichealth.ca
https://www.lume.com
https://funkypiece.com
https://www.lipomed-usa.com
https://farmabarn.com
https://thehempclinic.co.uk
https://statesofcbd.com
https://sevenhillshemp.com
https://lubbil.com
https://bettermindcbd.com
https://weediga.com
https://twiztedvapes.com
https://mothergaiacbd.com
https://generaldailynews.com
https://fitfamilycbd.com
https://thehigherpath.com
https://cbdzhemplabs.com
https://10xpurecbd.co.uk
https://hempirics.com
https://hempradicals.com
https://monroevapor.com
https://violetflamevapor.com
https://route66vapors.com
https://vaporsheaven.com
https://blacktiecbd.net
https://cbd-online-store.com
https://www.shoptkocbd.com
https://thecbdpress.com
https://junipercbd.com
https://chasethevape.com
https://www.alpineshemp.com
https://queencityvapor.com
https://landofvaping.co.uk
https://thehemphaus.com
https://www.edencannabisco.com
https://cbdzoom.co.uk
https://harmonizehemp.com
https://incatrailterpenes.com
https://www.binoidcbd.com
https://earthcbd.co.uk
https://resteasycbd.com
https://www.thegrowthop.com
https://relaxandrecovercbd.com
https://jollygreenblogger.com
https://worldcbdreviews.com
https://www.wildorchardhemp.com
https://www.denverpost.com
https://vaperok.co.uk
https://honestcbdlabs.com
https://vaporworldorlando.com
https://cbd1stopzone.com
https://cbdwellness.shop
https://cbdoilsdelivered.com
https://dailyhempwire.com
https://weed-official.com
https://hemp-perfection.com
https://truemoola.com
https://tnhempco.org
https://speakeasyvaporlounge.com
https://simplehemplife.com
https://boomheadshop.com
https://edinburghcbdoil.co.uk
https://humanityhealthcbd.com
https://eatgron.com
https://realtalkthemag.com
https://bubbasvapeshop.com
https://www.discovermagazine.com
https://cigettevapor.com
https://lioncbd.co.uk
https://www.astroeight.com
https://naturalbotanicalcbd.com
https://terravitacbd.com
https://vaportrailsomaha.com
https://inbusinessphx.com
https://puredripcbd.co.uk
https://www.drbonesonline.com
https://amotashop.com
https://www.artisanvaporcompany.com
https://vapinology.com
https://deltaflowers.com
https://www.mlhcorders.com
https://www.outlookindia.com
https://www.earthgrownwellness.com
https://hempmedallas.com
https://ramblecreekvape.com
https://hemplex.co.uk
https://purlyfcbd.com
https://borohemp.com
https://ckcbdstore.com
https://austin-press.com
https://sunbeathemp.com
https://hemptwenty.com
https://cannabislife.com
https://loyaltyvapeshop.com
https://32ndstreetvapors.com
https://limitless-vapes.com
https://cbdgummyalert.com
https://vape-gallery.com
https://trihealthyhemp.com
https://cbd-guide.org
https://cbdcollective.co.uk
https://cbdlifemeds.com
https://www.oapublishinglondon.com
https://oldtownvapormill.com
https://balancecbdgummies.com
https://everythingyoucbd.com
https://www.shopsmokeless.com
https://yourvapingstore.com
https://www.mettahemp.com
https://elvecbd.com
https://recannalize.com
https://lonestarhempgroup.com
https://choicecbdplus.com
https://www.thecbdistillery.com
https://vivavitaliscbd.co.uk
https://landofthevape.co.uk
https://globalweedshop.co
https://thevaporista.com
https://www.hourdetroit.com
https://thejuicevaporium.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela